Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Næste Pandora-fabrik kan blive uden for Thailand
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 07-06-2013 07:26
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2805
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Vokseværk kan føre til ny Pandora-fabrik uden for Thailands grænser. Frygt for politisk uro og naturkatastrofer indgår i overvejelserne.

Salget af Pandora-smykker stiger på en række afgørende markeder. Det giver travlhed og overvejelser om nye udvidelser på fabrikken i Thailand, hvor samtlige af Pandoras smykker i dag produceres. Men det er langtfra sikkert, at Pandora vil være 100 procent afhængig af sin produktion i Thailand.

»Det kan være risikabelt at lægge alle æg i samme kurv. Det giver mening at sprede risikoen, skriver de jo i alle managementbøgerne,« siger Thomas Nyborg, topchef hos Pandora Productions.

Begge lufthavne i Bangkok måtte lukke i en periode i 2008 under voldsomme politiske optøjer. I 2010 brød der borgerkrigslignende gadekampe ud kun 25-30 kilometer fra Pandoras fabrik, og der blev udstedt udgangsforbud, oplyser Nyborg.

Senest var 61 provinser og 8,5 millioner mennesker i Thailand ramt af de værste oversvømmelser, landet har erfaret i 70 år, og Pandora fik testet sit nødberedskab uden dog at bruge det.

Forventning om vækst i Asien
Med så meget drama i Thailand kan Pandoras bestyrelse i Danmark godt blive en smule nervøs ved at være totalt afhængig af produktionen i Thailand.

Det kan få afgørende indflydelse i en kommende strategisk beslutning om Pandora-produktionens fremtid.

»Asien er et af de områder, hvor vi forventer os vækst, så der vil være noget idé i at komme tættere på nogle af de største markeder her. Det vil være oplagt,« siger Thomas Nyborg, der dog selv er af den opfattelse, at fordelene i Thailand er så store, at de opvejer risiciene.

Blandt andet har Thailand stærke traditioner inden for smykkefremstilling. Der er også mulighed for at udvide kapaciteten i Thailand, hvis Pandora vil bryde med sin egen tradition om ikke at arbejde om natten.

»Der er en historisk grundindstilling til, at det er bedst at producere smykker om dagen, og det er også bedst for en families døgnrytme. Så der er noget socialt i det. Men nathold er meget udbredt i industrien, og der er ikke noget strategisk besluttet om, at vi ikke kan gøre det her,« siger Thomas Nyborg.

http://www.busine...r-thailand
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
tinner
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 07-06-2013 12:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 71
Tilmeldt: 04.06.11
 Status: Offline

hejsa
en video med lidt af det brads som pandora laver på deres fabrik i thailand, hvor der er ca.5000 ansatte, det er mange syntes jeg

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ADM
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-06-2013 05:42
Bruger avatar

Super Administrator

Antal indlæg: 101
Tilmeldt: 26.12.10
 Status: Offline

Ingen fagforeninger på Pandoras store smykkefabrik i Thailand
Det danske smykkefirma, Pandoras, store fabrik i Thailand er uden organiserede medarbejdere. Ved at lægge sin produktion i industrikvarteret Gemopolis ved Bangkok er Pandora sluppet for fagbevægelsen, skriver Berlingske torsdag.


læs mere her http://www.thai-d...admore=328
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 08-05-2019 15:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1451
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

der arbejder ca. 13000 personer på Pandora-fabrikerne i thailand


Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
farang
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-05-2019 10:07
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 378
Tilmeldt: 28.05.11
 Status: Offline

lidt nyt fra smykke fronten

Smykkevirksomheden Pandora glæder sig over fremgang med spareplan, mens salget i gået i bakgear.

Efter væksten i smykkevirksomheden Pandora i 2018 bremsede op, er den fra starten af 2019 havnet i bakgear.

I årets første tre måneder er omsætningen faldet fra 5,1 milliarder kroner til 4,8 milliarder kroner sammenlignet med samme periode sidste å.

Samtidig er det såkaldte like-for-like-salg, der er et udtryk for udviklingen i salget i de butikker, der har eksisteret i minimum 12 måneder, faldet med 10 procent.

Det er særligt i butikker i europæiske lande som Tyskland, Frankrig og Italien, at salget er faldet. Her er der et minus i salget på over 20 procent i alle tre lande.

Til gengæld er salget i store markeder som Kina og USA i mindre grad faldet. I Kina er det endda lykkes at løfte omsætningen.

Det var ventet, at første kvartal ville byde på et gok i nøden for Pandora. Men det blev ikke så hårdt, som analytikere havde regnet med.

Samtidig glæder Pandoras finansdirektør, Anders Boyer, sig over, at Pandoras milliardstore spareprogram "Programme Now" er begyndt at kaste resultater af sig.

Til Ritzau Finans siger han ydermere, at Pandora begynder et stort tilbagekøb af lagre i de to næste kvartaler.

En del af programmet betyder, at 1200 ansatte i Thailand bliver fyret. Det kommer oveni de 700, der blev fyret i februar.

Derudover bliver produktionen lukket ned i to til tre uger, så Pandora kan nedbringe sine udgifter til løn.

Ifølge Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen har Pandora lykkes med at afstemme forventningerne forud for tirsdagens regnskab.

- Der var ventet et rædderligt regnskab, og det er det jo på sin vis også. Så vi ser nok en negativ kursreaktion, men det bliver næppe helt så udtalt, som vi før har set i forbindelse med Pandoras regnskaber, siger han til Ritzau Finans.

Pandora tjener sine penge på at sælge smykker, der ofte er produceret i Thailand. Selskabet er særligt kendt for sine armbånd og sine charms, der er en slags tilbehør til armbåndene.

Selskabet var sidste år gennem en turbulent tid. Efter et mislykket strategiskifte mistede direktør Anders Colding Friis jobbet i august.

Først i april i år havde hans afløser, Alexander Lacik, første arbejdsdag.

Samtidig skal Pandora have ny bestyrelsesformand, da Peter Tuborgh har annonceret, at han ikke bliver siddende på posten.

kilde https://www.jv.dk...el/2713797
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Mand redder hjortekid fra at blive pytonslanges næste måltid. Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 03-06-2020 13:41
Thailand åbner helt op 1. juli Hele Thailand 9 02-06-2020 12:33
Kone fra Thailand? 5 ting du skal vide om thai-kvinder Alt det andet 4 01-06-2020 15:01
Danmark har fået en ny ambassadør i Thailand Hele Thailand 1 30-05-2020 08:12
Udenrigsministeriet fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Thailand til og med den 31. august Hele Thailand 1 29-05-2020 18:54

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.55 sekunder | 48,846,525 Unikke besøg | jQ Blog