Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Far Ray Brennan 10 Years On
thaikurt
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 21-08-2013 17:30
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 356
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline

i788.photobucket.com/albums/yy169/thaikurt/fr-ray_zpsaddaf7b5.jpg

Det er præcis ti år siden de største Pattaya begravelse nogensinde set fandt sted på Sankt Nikolaus 'kirke på Sukhumvit Road. Det bemærkelsesværdige er, at Fader Ray indflydelse nu endnu stærkere, end da han var i live.

Hans død ikke markere afslutningen på en inspirerende lederskab, men snarere begyndelsen på en ekspanderende netværk til at hjælpe forældreløse, trængende unge og dem med handicap og særlige behov.


Fader Raymond Brennan, C.Ss.R (1932-2003) voksede op som den anden af r03;r03;tre børn af en irsk-amerikansk familie i en hård område i Chicago. Indskrevet ved et præsteseminarium i Indiana, den unge Ray gik på at slutte sig til Redemptorist orden og selv før sin ordination, han skulle sendes til Thailand opdaget.

"Jeg er den eneste i vores familie at lide ris!" Han siges at have sarkastisk på det tidspunkt.

Oprindeligt indsendt til Sri Racha, så en lille landsby, og senere til Isaan-regionen, blev Fader Ray næste tildelt Pattaya, som på det tidspunkt var et populært hvile-og fritid spot for amerikanske soldater gør tjeneste i Vietnam-krigen, en konflikt, der bredte sig hurtigt til Laos og Cambodia. I 1974 begyndte han sin mission at arbejde utrætteligt for at skabe et hjem, mad, uddannelse og sikkerhed for hjemløse babyer og unge. Faderen Ray Foundation var blevet født.

Men det var blot en begyndelse.

i788.photobucket.com/albums/yy169/thaikurt/An-Outstanding-Citizen_zps9117d539.jpg

Formanden for Fonden er i øjeblikket Rev Pattarapong (Peter) Srivorakul, C.Ss.R., som fik Pattaya i april 2010, lige midt i Songkran vand sprøjt.

"Min nye stilling var en total overraskelse og helt sikkert en fantastisk udfordring," erindrer Fader Peter. "Faktisk havde jeg først mødte Fader Ray, da jeg var 12 år gammel, og efter min ordination, jeg var i kontakt med ham hver jul på carol-tjenester i Pattaya." Fader Peters tidligere indlæg var som skole direktør Ruamrudee International School.

I alt er Fonden nu ansvarlig for 850 unge studerende, der med ansatte og frivillige inkluderet, betyder lave mad til 1.000 mennesker dagligt.

"Vi bruger 60 tons ris om året, så du kan forstå vores konstante behov for donationer og støtte fra lokale Rotary og løvens klubber og velgørende organisationer." Afspejler skiftende turist-og expat profil i Pattaya, et stigende antal frivillige er fra Kina , Japan og Rusland.

"De fleste er unge ofte laver velgørende arbejde på en pause fra fuldtidsstudium," Fader Peter tilføjer.

En række vigtige nyskabelser i social omsorg og opsøgende bestemmelse har fundet sted i årene siden Fader Ray død og er i gang.

De omfatter Faderen Ray Day Care Center, som ligger på Sukhumvit Road, som åbnede sine døre i 2008 og tilbyder underprivilegerede børn et sikkert miljø at tilbringe deres dage, mens forberedelserne til regeringens skolegang.

Faderen Ray børnebyen, som ligger i Siam Country Club-området, eksisterer for at tilbyde et hjem til forsømt, forældreløse og forladte børn til at leve med deres "brødre og søstre" med støtte og opmuntring af deres "moder".

En drøm af fader Ray var at hjælpe børn med særlige behov.

I løbet af sine 30 år i Pattaya grundlagde han faciliteter forældreløse, misbrugte, forladte og forsømte børn.

Han åbnede skoler for døve småbørn, blinde børn og unge voksne med et handicap.

Men han har aldrig haft tid eller de finansielle ressourcer til at hjælpe de personer med autisme, Downs syndrom, cerebral parese og andre intellektuelle handicap. I Pattaya området er der ingen steder for disse børn at gå som skolerne rutinemæssigt afvise dem på grund af manglende de rette ressourcer eller endda i nogle tilfælde, ud af forlegenhed.

På nuværende tidspunkt en fundraising kampagne i gang for at hjælpe disse glemte børn af udvej. Faderen Ray Center for børn med særlige behov planlægger at tilbyde interventionsterapi for småbørn, undervisning i de tidlige år, erhvervsuddannelse til teenagere og støtte til familierne.

Faderen Ray Netværket er også breder sig ud Chonburi-provinsen.

Den Nong Khai Redemptorist Vocational School for handicappede, beliggende i byens centrum, tilbyder undervisning og uddannelse for elever med særlige behov og planer for at inddrage unge fra Laos, Cambodja og Vietnam i sit mål opland.

Med ASEAN Økonomiske Fællesskab kommer i drift i lidt over to år er det en fair antagelse, at i de kommende år Faderen Ray Foundation vil påtage sig en vigtig regional rolle i den 10-nation ASEAN samfund.

Fader Ray drøm er kun lige begyndt.

Nuværende præsident Rev Peter tilføjer, at instituttet bliver stadig involveret med andre organisationer og fonde at fremme arbejdet. "Eksterne sponsorer såsom Tom Vincent Foundation, Van Oosterom, Sophie Daems Scholarship Program, thailandske Børns Trust, Les Amis Frankrig og de Rotary-klubber støtte individuelle studerende på universitetet, ligesom vi fastholder vores gode resultater i at yde computing og elektronisk reparation for at aktivere vores studerende at finde lokal beskæftigelse i små og store organisationer.

"Pattaya i dag sig selv giver en god illustration af, at produktionen som tre af avisen data-input personale blev uddannet på instituttet.

Faderen Ray Historien blev skrevet af Jerry Hopkins under titlen In The navn Boss Upstairs.

Det spor historien om Pattaya børnehjemmet og dens tilhørende faciliteter fra den dag i 1970'erne, hvor Fader Ray først accepterede forældremyndigheden over en nyfødt faderløs barn, hvis mor var for fattige til at passe sit barn. Jerry citerer Far Ray for at have sagt: "Mit mål er ikke at ændre verden ... men at lære børnene nok til at holde deres hoveder højt, at tjene deres egne ris og at have en god menneskeliv."

I 2013 Pattaya borgmester Itthiphol Kunplome vært for en ceremoni, hvor Fader Ray Brennan blev æresborger i Pattaya, den første udlænding, der skal tildeles denne skelnen.

Tildelingen hænger stolt i receptionen af r03;r03;hovedkvarteret for Faderens Ray Foundation. Det er svært at tænke på en mere passende hyldest til en bemærkelsesværdig social pioner.

http://pattayatod...-years-on/
Livet er for kort til at ta`sig af hvad andre siger og tænker om dig,
Så lev livet ... og gi´ dem noget at snakke om...

Danske Citater
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thaikurt
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-08-2013 17:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 356
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline

Far Ray - altid husket

i788.photobucket.com/albums/yy169/thaikurt/f1FrRay1_zps63cd0e2c.jpg

Af de mere end fem hundrede mennesker, der deltog tiårsdagen Memorial Mass for Fader Ray Brennan, havde de fleste aldrig mødt manden.

De fleste af dem, der sad gennem den katolske service var buddhister, men dette ikke stoppe dem at deltage for at vise respekt for den mand, hvis hengivenhed til de underprivilegerede i thailandske samfund vil aldrig blive glemt.

Men to mennesker, der ny Fader Ray meget godt, og der fløj fra Texas i USA for at deltage i tjenesten, var hans yngre søster, Sharron Purtell, og hans niece Amy.

De kom for at deltage i tjenesten, for at huske Fader Ray og at vidne for sig selv, at det arbejde, han begyndte fortsætter, og de blev ikke skuffe

De besøgte babyer på Pattaya Orphanage og spillede med døve småbørn. På Faderen Ray Børnehjem de blev underholdt med en traditionel thailandsk dans og en udstilling af Muay Thai, mens de studerende med handicap fremviste deres engelskkundskaber. De unge på Pattaya School for the Blind sang for dem, og de allermindste på Faderen Ray Day Care Center alle krævede knus. For Amy, som var at gøre hende første nogensinde tur til Thailand, det var en oplevelse, hun aldrig vil glemme.

De besøgte babyer på Pattaya Orphanage og spillede med døve småbørn. På Faderen Ray Børnehjem de blev underholdt med en traditionel thailandsk dans og en udstilling af Muay Thai, mens de studerende med handicap fremviste deres engelskkundskaber.

De unge på Pattaya School for the Blind sang for dem, og de allermindste på Faderen Ray Day Care Center alle krævede knus.

For Amy, som var at gøre hende første nogensinde tur til Thailand, det var en oplevelse, hun aldrig vil glemme.

Om morgenen den 16. august på årsdagen for Fader Ray død, mere end to hundrede elever, lærere, udenlandske frivillige og lokale beboere samledes på Redemptorist Vocational School for handicappede at give almisser til munkene fra en lokal buddhistisk tempel, og at gøre merit for Fader Ray.

Tolv timer senere på St. Nikolaus Kirke på Sukhumvit Road, tog årsdagen Memorial Mass plads. Tjenesten blev ledet af Fader Michael Weera fra Pattaya Orphanage, Fader Michael Picharn, fra Faderen Ray Foundation, og Fader Viyakorn, Vicar generalsekretær Redemptorists i Thailand, den katolske orden Far Ray tilhørte.

Koret fra Pattaya Orphanage, ledet af Sister Supatra, sang hele service-og Fader Ray ville have været meget stolt af hvor smuk hans børn sang.

Når den endelige notat af den endelige salme blev sunget, præsterne førte en procession til Fader Ray endelige hvilested.

Da hver person unge og gamle, stod foran graven, de fastsatte en enkelt rød rose. Mens Thais placeret deres hænder sammen og udført en wai, andre bøjede deres hoveder og betalt hensyn til Fader Ray, den mand, hvis arbejde ændret livet for tusinder, og hvis arv fortsætter her i Pattaya.

http://www.pattay...ered-29552


Jeg har være så heldig at møde Fader Ray engang til et velgørende i København det var inden de kom med de beskylder med at han låne børn ud for penge og så det hetz div aviser.havde.

Har aldrig troet på at det hvad sandt selv og mage tro på det hvad der stadig mange der støtte Pattaya Orphanage.

Til jer som besøger Pattaya skulle offer en formiddag på at besøge Pattaya Orphanage.

Livet er for kort til at ta`sig af hvad andre siger og tænker om dig,
Så lev livet ... og gi´ dem noget at snakke om...

Danske Citater
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
After Living for 38 YEARS in THAILAND, 67 Year old Farang tells us how to be HAPPY De fastboende 1 13-05-2023 06:43
Giant panda Lin Hui dies aged 21 years Nord Thailand 1 19-04-2023 14:33
Bangkok May Be Gone In 30 Years Central Thailand 2 05-04-2020 09:00
Ex-British soldier sentenced to 50 years in a Thai prison for drug charges Nyheder fra Pattaya 1 02-07-2019 08:25
Tourist Police reunite 99 year old Swiss man with Thai wife he hadn’t seen for 3 years Nyheder på andre sprog 1 26-06-2018 10:00

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 99,911,101 Unikke besøg | jQ Blog