Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Turister må klare sig selv på Phukets lumske strande
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-05-2014 08:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3438
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Hvert år omkommer turister ved Phuket. Nu forværres forholdene.

Livreddere har indtil i dag overvåget badende gæster på den populære Thailandsø Phuket.

Men nu må turisterne klare sig selv, hvis de får problemer i bølgerne. For i går pakkede livredderne deres ting sammen og forlod strandene. Grunden er en kontraktmæssig uoverensstemmelse mellem livredderne og Phuket Provincial Administrative Organisation, der betaler for opsynet med strandene. Det skriver flere lokale aviser på Phuket.

Livredder-stoppet sker på et kritisk tidspunkt, fordi Phuket-området er på vej ind i den bademæssigt farligste sæson, monsunen. Fra maj til december rammer sydvestmonsunen periodevis øens vestlige strande med voldsom blæst, høje bølger og piskende regn til følge.

Når det sker, kan det være direkte livsfarligt at bade på strande som Kata, Karon og Patong, der er kendte danskerstrande, fordi der skabes en meget stærk understrøm.


Sidste år blev 928 personer reddet af livreddere, mens 23 druknede, refererer Phuket Gazette. Langt størstedelen var turister, der enten var i færd med at tage en svømmetur eller snorklede. Et stigende antal turister kommer fra Kina og Rusland, og blandt de nationaliteter er en del ikke særligt svømmevante, hvilket er med til at øge behovet for livreddere.

Et direkte problem afledt af livreddernes fravær er, at der ikke vil blive opsat røde flag på dage, hvor det er for farligt at bade, ligesom livredderne heller ikke er til stede og stopper de gæster, der trodser advarselsflaget eller ikke har lagt mærke til det.

Med andre ord ved badegæsterne ikke, om badeforholdene er så lumske, at det anses for farligt at bade.

»Jeg frygter, hvad der kommer til at ske, hvis nogen kommer i problemer, og livredderne ikke kan træde til for at hjælpe«, siger Prathaiyut Chuayuan, direktør for Phuket Lifeguard Club, der indtil nu har holdt opsyn med strandene til Phuket Gazette.

Prathaiyut Chuayuan tilføjer, at de 108 livreddere er blevet fyret.

Hoteller skal informere gæster om badeforhold
Igennem de senere år har der på Phuket været en del debat, blandt andet gennem de lokale aviser, om, at turister bør informeres langt bedre om de til tider farlige badeforhold, end tilfældet er i dag.

Blandt andet diskuteres vigtigheden af, at hotellerne på strandene er med til at informere deres gæster om forholdene. Men i flere tilfælde mener hotellerne, at det er rejseselskabernes opgave, og langt de fleste hoteller informerer ikke gæsterne ordentligt om den periodevise fare ved at hoppe i bølgerne.


Ifølge avisen Phuket Wan bliver livreddernes kontrakter forhandlet hvert år, og sikkerhedseksperter peger på, at det betyder, at livreddernes færdigheder ikke forbedres ud over det basale, fordi der ikke er nogen job-sikkerhed eller udsigt til en karriere indenfor faget. Kritikere peger desuden på, at myndighederne ikke vil betale det, som det koster at have livreddere til at holde opsyn med strandene, og blandt andet er deres udstyr forældet.

Mens 108 livreddere indtil nu har holdt øje med sikkerheden på Phukets 13 største strande, er myndighedernes planer at barbere det antal ned til 88, som til gengæld er de bedste livreddere. Lige nu undersøger myndighederne muligheden for at tegne en kontrakt med et andet livredder-selskab.

I 2012 var Phukets vestvendte strande uden livreddere i seks uger, fordi myndighederne og Phuket Lifeguard Service ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse.

http://politiken....e-strande/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Thailand ser stor vækst i udenlandske turister Nyheder på dansk 1 12-05-2023 07:56
Danske turister strandet i Bangkok Flyselskaber 1 28-02-2023 06:03
Færre turister tager til Thailand end ventet Nyheder på dansk 2 15-08-2022 16:08
Thailand vil igen stramme restriktionerne for turister Visa til Thailand 5 22-12-2021 14:30
Cambodja åbner for turister Udenfor Thailand 1 16-11-2021 09:32

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.15 sekunder | 99,541,124 Unikke besøg | jQ Blog