Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Verden på vrangen / Utroligt men sandt

Oprettet af bille d. 24-10-2019 09:47
#194

Svenskere er flygtninge i deres eget land

Svenskere flytter. Problemer i mange kommuner får svenskere til at flytte til andre områder med færre socioøkonomiske problemer. Emnet har for nylig vakt de etablerede svenske mediers interesse.Tag for eksempel den lille, smukke by Filipstad (10.000 indbyggere). Svensk TV lavede for nylig en dokumentar om byen, der både befinder sig i en økonomisk og eksistentiel krise. “Vi oplever en befolkningsudskiftning. Du kan mene om det, hvad du vil… Men det er ganske enkelt en konstatering af kendsgerningerne: Det er faktisk det, som vi gennemlever, og vi skal håndtere det”, siger Filipstad kommunes integrationsleder Jim Frölander i dokumentaren. Imellem 2012 og 2018 forlod 640 etniske svenskere byen, mens 963 udenlandskfødte flyttede dertil. Dem, der forlod byen, er folk i den arbejdsdygtige alder (20-64 år), hvilket betyder, at kommunens skatteindtægter falder og dermed forværrer byens økonomiske krise.


Den største tilstrømning af migranter kom under migrationskrisen i 2015. Ifølge dokumentarudsendelsen var Filipstad en af de kommuner, der procentvist modtog det største antal migranter i forhold til befolkningstallet. Filipstads kommunaldirektør Claes Hultgren skriver i Filipstads seneste økonomiske rapport:

“I Filipstad bor der cirka 750 voksne fra Syrien, Somalia, Eritrea, Afghanistan og Irak… I denne gruppe er arbejdsløsheden og afhængigheden af sociale ydelser stor, samtidigt med at uddannelsesniveau’et er meget lavt. Denne gruppe risikerer at havne i en evig marginalisering, som allerede nu belaster den kommunale økonomi tungt.”

læs mere her https://denkortea...e-flygter/