"Jamsekogeriet"
|
ida |
Skrevet d. 13-10-2012 18:19
|
Bruger
Antal indlæg: 153
Tilmeldt: 04.11.10
Status:
Offline
|
freja en af dine vegetar retter som faktisk smager rigtig godt, ida like.
min mor laver brunkål, ved at brune hvidkålen i sukker, herefter putter hun medister og flæsk i, ingen vand siger hun, det skal kommer af sig selv. kødet serveres så sammen med kålen og dijon sennep. |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 13-10-2012 18:39
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
Det er korrekt Ida , jeg bruger nu stegeben og røget flæsk. |
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 13-10-2012 22:57
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
Her er en lille sjov en hvor min søn spiser æbleskiver
|
|
|
|
freja |
Skrevet d. 14-10-2012 05:32
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Herlig lille dreng. Kan man fortænke ham i at forsvarer sine æbleskiver. Få dig din egen portion. |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 14-10-2012 06:06
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Sikken en soed lille dreng....... |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 14-10-2012 07:44
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
freja skrev:
Herlig lille dreng. Kan man fortænke ham i at forsvarer sine æbleskiver. Få dig din egen portion.
Ja Vanilla,- lad være med at stå med det sultne blik næste gang du filmer |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 14-10-2012 11:41
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Har lige taget 1½kg. hjemmerøget/saltet flæsk ud af fryseren.
Er der nogle, der kender "pindsvin"?? |
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 14-10-2012 12:01
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Pindsvin, laves det ikke normalt af kaebesnitter ? Isaafald er det for mig noget pind-svineri at spise. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 14-10-2012 12:27
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Jo,-de rigtige gammeldags kæbesnitter, med godt fedtlag. -Men de er umulige at opdrive længere. Kødlunsen bliver skåret af til "svine-klumper" (smager godt, flækket,- med persille i). Resten bliver for det meste eksporteret (Kina). |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 15-10-2012 09:46
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
I aften kommer den til at lyde på stegte svinehjerter (3 stk.). Hjerterne er fra min "private" slagter, så jeg er fri for den mishandling de ellers får ved supermarkeder (bliver skåret op på både kryds og tværs). -De her er lidt vanskeligere at få alt blod ud af, men til gengæld er det nemt med persillen,-og de behøver ikke at blive snøret. Ved udskæring bagefter får man også pæne skiver. |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 15-10-2012 13:34
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
Uhm Hjerter i fløde sovs , du kan lægge dem i eddikevand det hjælper med til at rense blodet ud .
hvornår er de færdige , så kommer jeg løbende. hi hi
Pindsvin har jeg aldrig hørt om , men har fået og lavet masser af kæber
|
|
|
|
Vanilla |
Skrevet d. 15-10-2012 16:49
|
Bruger
Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
Status:
Offline
|
Konen er ved at lave karrygullash, det er bestemt ikke at kimse af, ja min nye skjorte bliver nok snart for lille...........igen.
Morgenmaden i dag, bestod af en laekker rissuppe. |
|
|
|
freja |
Skrevet d. 15-10-2012 17:01
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Vanilla hvis du holder dig til mine retter, bliver du ikke overvægtig.
I aften skal jeg nyde en af mine favoritter.
Skaldyrssalat med grape og chili
Dressing ( smag selv til)
½ liter tykmælk
hakket frisk rød chilipeber
fintrevet frisk ingefær
akaciehonning
groft salt
Skaldyrssalat med grape og chili
1 rød grapefrugt (ca. 325 g)
1 gul grapefrugt (ca. 325 g)
hakket frisk rød chilipeber
hakkede friske korianderblade
275 g pillede, kogte tigerrejer
200 g store rejer
Pynt
friske korianderblade
Tilbehør
150 g ristet hjertebrød, frisk blandet salat
Dressing:
Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 2 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend resten af ingredienserne i. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Salaten:
Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær så bådene løsnes uden at hinderne følger med. Gem saften. Vend grapefileterne og 2 spsk af grapesaften sammen med chilipeber og koriander i en skål. Lad rejerne dryppe godt af og vend dem forsigtigt sammen med grapefrugterne. Smag skaldyrssalaten til.
Ved serveringen:
Pynt skaldyrssalaten med korianderblade og server dressingen i en skål ved siden af.
Skaldyrssalat med grape og chili kan stå tildækket i køleskabet ca. 2 timer inden serveringen. |
|
|
|
sank |
Skrevet d. 15-10-2012 17:23
|
Bruger
Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
Status:
Offline
|
Jaeee freja jeg kommer jeg kommer hvad er hovedretten ? |
|
|
|
freja |
Skrevet d. 15-10-2012 17:46
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
sank skrev:
Jaeee freja jeg kommer jeg kommer hvad er hovedretten ?
Det er en aftale, jeg smider en kuvert mere på.
Hovedret?
Det er skam hovedretten, men du kan få en laksetatar med agurk til forret.
Mundrette skåret frugt med lidt vanilje creme til dessert. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 15-10-2012 17:56
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
Mundrette skåret frugt med lidt vanilje creme til dessert.
Hvis det er til sank, var det så ikke bedre med blenderen?? |
|
|
|
lillemanden |
Skrevet d. 15-10-2012 18:57
|
Bruger
Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
Status:
Offline
|
Hej freja grabfrugt er ok , men dine skaldyrs venner kan du godt beholde, sank eksker skaldyr , men får det stort set kun i Thailand. Ellers kun rejer , men dem spiser han i meget store mængder.
så jeg melder fra. undskyld.
laks er ok
|
|
|
|
freja |
Skrevet d. 15-10-2012 19:36
|
Bruger
Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
Status:
Offline
|
Det er så ok, du kan måske ikke tåle skaldyr?
Ja laksetatar smager himmelsk, men det gør frisk laks nu i det hele taget, syntes jeg og kan varieres i det uendelige. |
|
|
|
AL 48 |
Skrevet d. 15-10-2012 20:12
|
Bruger
Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
Status:
Offline
|
freja skrev:
Det er så ok, du kan måske ikke tåle skaldyr?
Ja laksetatar smager himmelsk, men det gør frisk laks nu i det hele taget, syntes jeg og kan varieres i det uendelige.
De pestbefængte burlaks der købes i DK, burde forbydes til menneskeføde. De er jo fyldt af hormoner og antibiotika.
-Nej,-lad os få friskfangede laks fra Godthåbsfjorden. Så er der ren laksesmag. - Bare spørg Pleasantville
Læs f. eks. her: http://www.redvil....dk/?p=517
Tak for mad!! |
|
|
|
Pleasantville |
Skrevet d. 16-10-2012 00:45
|
Bruger
Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
Status:
Offline
|
Ja det er ik så ring enda |
|
|