I Danmark ses rotter udelukkende som et skadedyr, men i Thailand er rotten en delikatesse. Prisen er seksdoblet på et år
I Thailand er rotter en stor trussel mod bøndernes afgrøder.
Men det er ikke den eneste grund til, at jægere forsøger at fange de lodne skadedyr.
Kødindindustrien er nemlig sulten efter rottekød, fordi gnaverne kan forvandles til en delikatesse, når de bliver ristet over bål.
- Jeg forsøger at finde hullerne med rotter. Jeg går ofte efter deres fodsspor, og så sætter jeg fælder op, forklarer 22-årige Chamnong Oomsi, der er en garvet rottejæger.
Og der er stor efterspørgsel på hans ekspertise, da Thailand har det tredjestørste forbrug af rottekød i Asien.
100 fælder
I gennemsnit håber hver rottejæger at kunne sælge op til 10 kilo kød hver dag, hvilket svarer til cirka 20 fuldvoksne rotter.
- For at få så stort et udbytte er det vigtigt med mange fælder. For at kunne fange 10 kilo rotter om dagen, er det nødvendigt med 100 fælder fordelt på rismarkerne, siger rottejæger Sukij Soithonglang.
Det kan indbringe ham 500 dollar om måneden, hvis han arbejder hver dag.
Kødet sælges for omkring 6 dollar per kilo, mens kyllingekød blot sælges for en tredjedel.
For et år siden var prisen blot 1 dollar per kilo rottekød, men stigende efterspørgsel har sendt priserne i vejret.
Jægerne tilbereder selv dyrene.
Først hugges benene af, derefter fjernes de indre organer og rotterne koges. Og herefter kan de flåes og grilles - og så er de klar til at blive solgt ved boder langs vejene.