Antal indlæg: 1875 Tilmeldt: 23.10.09 Status: Offline
Seks søfolk , to danske og 4 filippinere.
Tager som gidsler i Somalia.
Den 22-3-2013 har de været der i 800 dage, uden deres arbejdsgiver rederiet Shipcraft.
eller regeringen har grebet og gjort noget.
Antal indlæg: 735 Tilmeldt: 22.02.09 Status: Offline
Så længe SNØVLDAL ikke har nosser til at presse Shipscraft tl at slippe noget guldstøv må man se i øjnene at de ikke kommer hjem i live..
...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Antal indlæg: 3629 Tilmeldt: 20.02.09 Status: Offline
lindyras skrev:
Så længe SNØVLDAL ikke har nosser til at presse Shipscraft tl at slippe noget guldstøv må man se i øjnene at de ikke kommer hjem i live..
Åbent brev til udenrigsminister Villy Søvndal: Bring de danske gidsler hjem fra Somalia
Jeg forstår godt, at du ikke mere interesserer dig for og følger med i dansk politik. Du mener at vide, at der ikke er fare for, at SF træder ud af regeringen, før Holger K. Nielsen og Annette Vilhelmsen har opnået ret til ministerpension.
Men nu er ledende medlemmer af SF’s folketingsgruppe begyndt at forlade partiet, og nedsmeltningen er åbenbart gået i gang, så det er senere, end du måske tror.
Presset fra SF’s bagland kan blive så stort, at SF udtræder her og nu, og du dermed ikke mere er udenrigsminister.
Der kan også ske det, at Helle Thorning falder, og i enhver tænkelig ny regering vil du garanteret ikke være udenrigsminister, det er du vist selv klar over
Du har nu været med til at bringe de danske kamptropper hjem fra Afghanistan, og du kæmper bravt for at stoppe grusomhederne i Syrien.
Medens der er mange andre, der også kæmper den gode sag i Syrien, så er der desværre efterhånden meget få, der interesserer sig for de danske gidsler, der fortsat tilbageholdes i Somalia.
Rederiet krejler på tredie år om løsesummen, så herfra kommer løsningen åbenbart ikke.
Kære Villy Søvndal, jeg beder dig, brug al din energi og opfindsomhed på nu at få løst dette problem. Inden længe risikerer vi, at der ikke er nogen at bringe hjem.
Antal indlæg: 3629 Tilmeldt: 20.02.09 Status: Offline
Præsident: Vi angriber, hvis Danmark vil
Jeg beklager dybt på mine og borgerne i Galmudugs vegne, at jeres landsmænd er gidsler her i vores område. Tro mig – vi ser også gerne, at de bliver frigivet hurtigst muligt.
Præsidenten for den Somaliske delstat Galmudug – Abdi Hasan Awale Qeybdiid – er en mand med magt og en mand, der meget gerne vil have vestlig hjælp til at udvikle Galmadug-regionen.
Derfor er det også en torn i øjet på ham, at Søren, Eddy og de fire filippinere i morgen har været gidsler i hans delstat i 800 dage.
I et interview med Ekstra Bladet fortæller præsidenten, at han gør, hvad han kan, for at få gidslerne fri.
- Vi har talt med familiemedlemmer til piraterne for at få dem til at overtale piraterne til at frigive gidslerne.
– Og vi har haft møder med de ældre i området og de religiøse ledere, for at de også kan lægge pres på piraterne, siger han.
Bekæmper pirater
Præsident Awale har formået at skabe nogle resultater i kampen mod pirateri. Havnebyen Hobyo var i flere år kendt som en blomstrende piratby, hvor adskillige kaprede skibe lå ankret op side om side ud for kysten, mens piraterne ventede på løsesummer.
I dag er de kaprede skibe væk, og piraterne styrer ikke længere byen. Det skyldes ikke mindst, at de lokale styrker flere gange har været i ildkamp med piraterne og lagt pres på dem.
De er dog langtfra nedkæmpet fuldstændigt. En af de mest magtfulde piratgrupper i Galmudug, er den, der har taget Søren, Eddy og de fire filippinere som gidsler, og den opererer stadig.
Sikkerhedsstyrkerne i Galmudug har ellers også været i kampe med den gruppe og dræbt flere medlemmer, men det ikke været, mens gidslerne har været i nærheden.
Kan angribe
Og det er helt bevidst ifølge præsident Awale. Han vil ikke iværksætte nogen form for militæraktion direkte mod piratgruppen, der har de danske og filippinske gidsler, før han får grønt lys af den danske regering.
- Det vil være en stor og risikofuld opgave, og vi kan ikke bare angribe, når der er tale om andre nationaliteter. Der er ingen garanti for, at gidslerne ikke kan komme til skade. Derfor vil det kræve, at den danske regering beder om vores hjælp og er indforstået med risikoen, siger han.
Præsidenten svarer lidt tvetydigt på, om han har været i dialog om det med den danske regering.
- Ja, vi har talt med folk fra Danmark, siger Awale uden at ville uddybe yderligere.
Faktum er dog, at politikere i Galmudug i hvert fald to gange har mødtes med det danske forsvar. Det fremgår af Søværnets Operative Kommandos egen hjemmeside.
Møderne fandt sted på den danske fregat Iver Huitfeldt i midten af februar og midten af marts måned. Ifølge SOK's officielle udvikling handlede møderne blandt andet om sikkerhedssituationen og om udvikling i området.
Og netop udvikling står meget højt på præsidentens dagsorden.
- Vi har brug for international støtte til at bekæmpe pirateriet og til at skabe arbejdspladser, så de unge har andre muligheder, siger han.
Ekstra Bladet forsøgte i går at få en kommentar fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF), men han ønskede ikke at kommentere tilbuddet fra præsidenten.