Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Historien bag Pattaya
thaikurt
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 25-03-2013 18:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 354
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline

Historien bag Pattaya


Pattaya’s navn stammer fra Phraya Tak (senere kendt som Kong Taksin den Store) og hans tilhængeres march fra Ayutthaya til Chanthaburi lige før tabet af Ayutthaya Kongeriget ved den burmesiske invasion i 1767.

Da Phraya Tak’s hær ankom i nærheden af, hvad der er Pattaya i dag, mødte hans tropper Nai Klom’s tropper som forsøgte at afskære vejen. Når de to ledere mødtes ansigt til ansigt, var Nai Klom imponeret af Phraya Tak’s værdighed og hans hær strenge disciplin og overgav sig dermed uden kamp. Det sted, hvor de to hære mødte hinanden er senere blevet kaldt Thap Phraya, hvilket betyder Hæren af Phraya. Dette blev senere igen ændret til Phatthaya, hvilket betyder ‘vinden blæser fra sydvest til nordøst i begyndelsen af regntiden’. I dag er skrivemåden for navnet blevet forenklet til Pattaya.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic01.jpg


Før 1950’erne, var Pattaya blot et stille fiskerleje langs Den Thailandske Bugt. Den halvmåneformet bugt var kun befolket med et par både og strandskure, hvor beboerne boede. Når beboerne i Bangkok og en håndfuld af de tilstødende soldater begyndte at bruge deres weekender i Pattaya i løbet af 1960’erne, begyndte denne strandby at ændre sig til en stor badeby-destination.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic02.jpg


I de tidlige dage, kom kun få af de mere velhavende Thaier til Pattaya for at nyde havet og sandet, som på daværende tidspunkt stadig var rent og uberørt. De købte små strandhytter til overnatte i i weekenderne og deres tilstedeværelse tilskyndede de lokale til at åbne lidt fiskerestauranter. Men kort efter deres ‘opdagelse’ af Pattaya, bragte krigen i Vietnam et helt andet publikum til de rolige strande.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic03.jpg


Det hele startede, da en gruppe på 500 amerikanske soldater udstationeret på militærbasen i Korat blev kørt til Pattaya den 29. juni 1959 for at hvile og slappe af i en uge. De lejede adskillige huse i den sydlige ende af stranden af den fremtrædende thailandske, Lord Sunthorn og dermed åbne Pandoras æske for den søvnig fisker landsby. På trods af deres korte ophold, havde soldaterne en dejlig tid på stedet og nød opholdet. Rygtet spredtes blandt andre amerikanske soldater stationeret i regionen, og Pattaya blev hurtigt et varmt alternativ til storbyen Bangkok.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic04.jpg


Allerede før starten på Vietnam-krigen, havde amerikansk soldater sat Pattaya på landkortet som den bedste strand destination til afslapning og forkæle sig selv på. Men da et stort antal tropper begyndte at ankomme til den nærliggende Ban Sattahip Air Base i 1968, begyndte tingene virkelig at ændre sig i Pattaya. Basen er også kendt som U-Tapao International Airport, hærens base i Sattahip var stærkt bemandet og anvendt af US Air Force under hele Vietnam konflikten.
See the history of the storied world-famous Thai resort of Pattaya with original, rare photo and film, and how U.S., Brit, and Australian servicemen came to Pattaya for Rest and Relaxation (R&R) during the Vietnam War, propelling it to a world-class destination. There are several myths on the origins of Pattaya as an R&R center, which this video seeks to correct.www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic05.jpg


Sattahip er også stedet for Juksamet Port, hjemsted for den Thai Royal Navy’s største flådebase og en af Thailands få dybtvandshavne. Mellem luft-og flådebasen, boede der tusindvis af soldater. Da militærbaserne bare er 90km fra Pattaya, Strømmede soldaterne til stranden i hobetal hver gang de havde en orlov. Det første hotel, kaldet Nautical Inn, åbnede i 1960 og eksistere stadig i dag. I 1964 åbnede den første bar i Nova Lodge Hotel, baren eksistere stadigvæk den dag i dag.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic06.jpg


Mens Vietnam-krigen rasede i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, ankom hundredvis af amerikanske soldater dagligt ind til U-Tapao flybasen for at afholde orlov. Næsten alle af disse soldater tog direkte videre til Pattaya, hvormed der kom et boom i byen af fester, prostitution og eskapisme. Bare forestil dig den tilstand de amerikanske soldater var i fra krigen, og så ankomme til Pattaya – så skulle livet leves.

At opfylde disse soldater behov, blev ferie-industrien og underholdnings-industrien dannet ud fra det mere ydmyge fiskerleje. Thaier fra hele landet, men især fra Issan, flyttede til Pattaya for at arbejde i denne blomstrende og overbærende atmosfære. I de tidlige dage, kostede et hotelværelse omkring 50 cent og kvindligt selskab ikke meget mere. Soldaterne brugte gladeligt deres indtjening og Thaierne tog lykkeligt imod pengene.

I den sydlige ende af stranden åbnede et faldefærdig sted kaldet Marine Bar og det blev hurtigt centrum for Pattaya’s voksende red-light distrikt. Ligeså hurtigt, som de amerikanske soldater blev sendt til Vietnam for at slås, blev dette hedonistisk kvarter udvidet. Et stort antal af værtshuse, barer, natklubber og gogo barer åbnede for at imødekomme de store mængder unge soldater der ankom i en tilsyneladende endeløs strøm.

På trods af sin velfortjent ry som en uhæmmet partysted, var Pattaya ikke kun sex, alkohol og narkotika. Grundlæggende var Pattaya stadig en by med strand og hav og sand og spillede en stor rolle under soldaternes orlov. Den første dykning butik åbnede i denne periode, og tilbød et undersøisk eventyr de mange soldater og deres familier. Nogle af de første kommercielle dykninger i Thailand blev gjort lige ud for kysten af Pattaya blandt de smukke koralrev. Den rene sandstrand, det klare vand og koralrevet, tilbød masser af friluftsliv til afbalancere de natlige aktiviteter. Besøgende kunne leje vandski, slikke sol og tage svømmeture i det klare vand.www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic07.jpg


Da Vietnam-krigen sluttede i 1975, kom Pattaya i en kort krise. Når alle soldater var væk, måtte mange af de barer, klubber og arbejdere lukke eller finde på noget andet. Desuden var konkurrende strand-destinationer begyndt at dukke op andre steder langs Thailands uendelige kyster, og de kunne tilbyde en helt anderledes stemning end den Pattaya var blevet berømt for.

www.thai-dk.dk/uploads/historien-bag-pattaya-pic08.jpg


Men byen overlevede, og nye stimer af besøgende fra hele Asien, Indien og Rusland kom til. Pattaya blev officielt navngivet som en by i 1978 og begyndte at markedsføre sig selv til en bredere vifte af turister. Efter Vietnamkrigen begyndte mange soldater at opholde sig i Pattaya. De giftede sig med thaier, åbnede barer og restauranter og holdt liv i ånden som de amerikanske soldater havde givet byen.

I dag kommer tusindvis af amerikanske soldater stadig til Pattaya hvert år at deltage i en fælles thai-amerikanske militær øvelse kaldet Cobra Gold. Selv om forholdene er anderledes end de var i 1970’erne, så er målet for mange af soldaterne stadig hjertet af det berygtede Pattaya, hvor tingene faktisk ikke har ændret sig så meget.

Hvad er Pattaya

Pattaya er Thailands største ferieby, og er en moderne og stadigt voksende by. Dens beliggenhed kun to timer fra Bangkok på den østlige kyst gør det til et populært feriemål for både udenlandske og thailandske besøgende. Pattaya’s position ved kysten i det centrale Thailand betyder at der ikke er nogen ekstrem varme eller kulde, hvilket gør Pattaya til en rejsedestination som kan besøges hele året rundt.

Over en tredjedel af de 12 millioner udenlandske besøgende i Thailand kommer til Pattaya, nogle for en dag eller to, og nogle i flere uger. Der er et stort ex-pat-community, der kommer fra hele verden, mens Thaier, især beboere fra Bangkok har fritidshuse her. Pattaya tiltrækker også en del internationale konferencer og sportskonkurrencer til byen.

Pattaya Beach, en lang smal halvmåneformet strand, er et centralt element i byen, med en promenade løbende langs med stranden. Fra stranden, Pattaya Beach Road, løber adskillige små gader ind mod byens hovedgade, Sukhumwit Road. Moderne hoteller ligger side om side med restauranter, butikker, barer, mobile madbikse og andre butikker i denne del af byen. Een kilometer mod syd, ligger Jomtien med en lang ren strand bakket op af moderne hoteller og condos, mens der nord for Pattaya Beach ligger den eksklusive forstad Naklua med mindre strande og en roligere atmosfære.Pattaya tilbyder en bred vifte af aktiviteter, sport og fritidsinteresser for enhver smag og lomme, lige fra dykning og golf til svømning og shopping, slappe af på stranden til elastikspring, motorsport til reelle Thai massage og kurbade. Nattelivet er legendarisk, med flere tusinde barer, restauranter, klubber og Go Go barer at vælge imellem, alle beliggende bekvemt indenfor kort afstand. Store områder er udelukkende afsat til Go Go barer og reglerne er nogle af de mest afslappede af alle i kongeriget.

Pattaya blev det første thailandske feriested med internationale besøgende, da byen fyldtes op med amerikansk soldater, der blev sendt hertil for slappe af under Vietnam-krigen, enten med båd eller via den travle U-Tapao flyveplads nær Sattahip mod syd. Som et resultat, blev byen snart berygtet for sine prostituerede, og selv denne dag idag tiltrækker byen masser af unge kvinder (mange fra den fattige Isaan-region) for at tjene til livets ophold her, ved at underholde besøgende ensomme mænd. Med det resultat, nogle områder af byen er temmelig overvældende i denne henseende, men det er en af byens vigtigste attraktioner for nogle.

I stedet for at se byen som vulgær, foretrækker Pattaya at blive anerkendt som en levende og underholdende mulighed fra Bangkok med en god turistinfrastruktur, rigeligt med muligheder for underholdning, turisme og et blomstrende ejendomsmarked løftet af den massive industrielle udvikling (med udenlandske input), der finder sted på denne del af den østlige kyst. Pattaya har sin uartige distrikter, men det hele er temmelig sikkert og uskadeligt, og byen formår stadig at gå som en familie destination med forlystelser og vandparker, dejlige badestrande og masser af shopping og weekend ved havet for de travle folk fra Bangkok.

Den vigtigste turistsæson i Pattaya er mellem november og marts, når vejret er behageligt varmt og tørt (lave ende af 30° Celsius om dagen og 20° om natten). April/juni kan blive meget varm, og regntiden varer normalt fra juli til oktober, selv om det normalt kun regner for en time ad gangen.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
alan
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-05-2024 17:13
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 33
Tilmeldt: 08.10.12
 Status: Offline

Short drive around U-Tapao RTNAB and a day snorkeling, etc. at a nearby Army Base.
-Thailand 1973 1974, Part 5, Pattaya Beach


Thailand 1973 1974 (Hootch Life)

Home movie showing life at U-Tapao Royal Thai Naval Airbase during 1973-1974. Originally shot using 8mm film, scanned, and upscaled to 1080.


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Pattaya Police Raid Major Indian Online Gambling Base in Pattaya Nyheder fra Pattaya 1 14-06-2024 08:39
PATTAYA Pride Parade: Celebrating Love | Vibrant LGBTQ+ Festival videoer Fra Pattaya 1 03-06-2024 11:47
Massive Raid at DIRTY Pub Pattaya Nyheder fra Pattaya 1 01-06-2024 09:07
Thailand Buddha Hill Pattaya er en skjult perle videoer Fra Pattaya 4 26-04-2024 07:28
Pattaya's Darkside. What's it like? Fri debat: Pattaya 1 11-04-2024 13:29

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.16 sekunder | 106,639,529 Unikke besøg | jQ Blog