Den første højtstående protestleder er mandag blevet anholdt i Bangkok for at bryde de love, der er iværksat ved den undtagelsestilstand, der blev indført i januar.
Ifølge nyhedsbureauet AP er der arrestordrer ude på 19 ledere af protestbevægelsen, hvoraf dagens anholdelse, hvor den tidligere mediechef Sonthiyarn Cheunruethainaitham blev ført bort af politiet, er den første af sin slags.
"Vi vil fortsætte med at anholde protestledere, der har brudt loven på samme måde," siger Tharit Pengdit, der er generaldirektør for politiets specialstyrker, til AP.
Politiet vurderer, at Sonthiyarn Cheunruethainaitham er protestbevægelsens "næstmest vigtige figur" efter den egentlige protestleder, Suthep Thaugsuban.
Anholdelsen af protestlederen kommer, samme dag som mere end 1.000 risbønder protesterede uden for den thailandske regerings midlertidige hovedkvarter i Bangkok.
Risbønderne er ifølge Reuters utilfredse med, at staten ikke har betalt for den ris, den har købt af bønderne for ganske høje priser, og som landet nu kæmper for at finde pengene til at gennemføre. Netop sagen om opkøbet af ris har været med til, at Shinawatra-regeringen kom til magten, da et stort antal risbønder stemte på netop Yingluck Shinawatra og hendes parti på grund af risopkøbet.
Men nu har risbønderne vendt sig mod Shinawatra.
"Lad være med at snyde bønderne, Yingluck. Hvis du ikke kan administrere landet så skrid," råbte en bonde ifølge Reuters gennem en megafon ved demonstrationen, mens andre varslede, at bønderne ville belejre regeringens rislagre rundt om i landet.
De sidste thailandske vælgere har endnu ikke afgivet deres stemmer, det sker først d. 23. februar, men alligevel er der fra flere sider frygt for, at krisen ikke vil slutte med offentliggørelsen af et nyt valgresultat.
"Jeg forudser ikke, at det her vil slutte i den nærmeste fremtid. Denne krise har udviklet sig over mange år," siger den tidligere thailandske premierminister, Anand Panyarachun, til Bangkok Post.
Panyarachun frygter, at Thailands økonomi vil lide alvorlig skade af den langvarige krise, og at landet er på vej ind i en recession.
Ifølge Euroinvestor havde udenlandske investorer inden udgangen af januar trukket for omkring tre milliarder dollars, knap 17 mia. kroner, i aktier ud af Thailand, siden protesterne begyndte i oktober. Investorerne flygter fra de urolige markeder og sætter i stedet deres penge i mere sikre markeder, eller søge over mod andre lande som Indonesien og Vietnam.