Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Felix og vagabonden

Oprettet af Thaihans d. 24-04-2023 08:35
#1

Konditoren Henning bliver for fem år siden hjemløs. Henning beslutter sig for sammen med sin bedste ven, hunden Felix, at begynde sit livs rejse på cykel Danmark rundt. På deres autentiske og rørende tur gennem landet møder de danskernes næstekærlighed og gæstfrihed. I Skallerup klit finder Henning den perfekte shelterplads, og der går ikke lang tid, før Felix og Henning overraskes af gæster, der har medbragt aftensmaden. På Mors bor kongen af Karby, Klaus, der elsker rødvin og ikke kun vasker sine nyopgravede kartofler med toiletbørsten, men også til sin egen store overraskelse opdager, at han ligner Prins Henrik.Oprettet af Thaihans d. 25-04-2023 17:53
#2

Felix og Henning får uventet logerende gæst i shelteret i Kollerup Plantage nord for Fjerritslev, hvor sommervejret pludselig viser sig fra sin våde side. På landevejen er Henning nysgerrig efter at finde ud af, hvem der bor i træskohuset ved Klim strand og møder enken Bodil, der tilsyneladende har verdens største samling af træsko. I Klitmøller er der kærlighed og stor gensynsglæde, når Henning overnatter hos Grethe og Mogens. Mogens og Henning går under jorden, for at besigtige deres bunker fra krigens tid, som Henning har slået sit telt op oven på. Og Henning og Mogens opdager, at de har samme passion - nemlig bier.


Oprettet af Thaihans d. 27-04-2023 08:08
#3

Felix fylder fem år og det skal som altid fejres med lys i leverposteg-fødselsdags-kage.

I Sønderborg giver Henning sig selv et par nye cowboybukser i Kirkens korshær, inden han må ud og sælge hus forbi. I Kolding venter bisidderen Ole Olsen, der forstår at sætte kulør på tilværelsen.

Ole er single, men drømmer om en kæreste og afslører, at han har meldt sig til et datingprogram, selvom ingen kvinde kan få Ole til at droppe sin farverige livsstil, som er gennemført rød og orange.

Ole byder på overnatning, kængurubøf og hjemmelavet hvidløgssalt.Oprettet af Thaihans d. 28-04-2023 14:27
#4

Felix og vagabonden er nået til Sønderjylland, hvor rejsen gennem Danmark og de mange kilometer på cykel er begyndt at sætte sine spor på Henning.

Store smerter gør det svært for ham at gennemføre. I Højer bliver der dog taget kærligt imod ham med stort sønderjydsk kaffebord hos Vivi og Dres på deres bondegård.

Vivi er netop blevet gift for anden gang og fortæller Henning om at turde tro på kærligheden anden gang. Det sætter tanker i gang hos Henning, der pludselig begynder at drømme om forelskelse igen - men hvem vil være kæreste med en hjemløs?


Oprettet af Thaihans d. 29-04-2023 09:35
#5

Felix og vagabonden møder ved dagens første shelterplads tre flygtninge, der er taget på picnic i det fri.

Derefter går turen mod Frederikshavn, hvor de to er blevet inviteret hjem til kæresteparret Else og Svend, der midt i 50erne gik på netdating for at møde hinanden.

I Lind opdager Henning et helt nyt shelter, der viser sig at være privatejet af en skulpturkunstner, der for nogle år siden valgte at sælge sit firma for at udleve sin kunstnerdrøm.Redigeret af Thaihans d. 29-04-2023 09:36

Oprettet af Thaihans d. 01-05-2023 17:46
#6

Felix og Vagabonden er ankommet til Middelfart, hvor de først slår sig ned i shelteret med udsigt til lillebæltsbroen.

På Stige ø ved Odense inviterer handymanden Martin Felix og Henning til at overnatte i hans gamle istandsatte togvogn.

Men hvad Henning ikke ved, er at Martin har planer om, at de to skal afkoge et dyrehoved, der skal hænge som trofæ på togvognen og så går der ren nak og æd i den. 30-årige Maria, der elsker hjemløse kommer forbi med hjemmebagte pandekager til Henning.

Men bag den glade piges smil gemmer sig en inderlig drøm, hun har svært ved at få til at gå i opfyldelse.e at sælge sit firma for at udleve sin kunstnerdrøm.


Redigeret af Thaihans d. 01-05-2023 17:47

Oprettet af Thaihans d. 03-05-2023 13:47
#7

Felix og vagabonden er nu landet på Sjælland, hvor efteråret byder på kolde og mørke dage.

Efter en kølig nat i et skovshelter, bliver Henning og Felix inviteret hjem hos et ungt par fra Hvidovre, som byder på krebinetter.

Parrets lille søn bliver hurtigt gode venner med Felix, og børnefamilien får Henning til at tænke på, om der mon kommer nogen og besøger ham, når han bliver gammel.

I Nordsjælland ender Henning og Felix hos de charmerende smede Roar og Jokum, der er i gang med at restaurere gamle kobberlamper i jern fra 1700-tallet til Kronborg Slot.Oprettet af Thaihans d. 04-05-2023 08:21
#8

Felix og Hennings rejse gennem Danmark er ved at være slut og der gøres status over året, der gik.

I Kirke Hyllinge besøger Henning sine to bedste barndomsvenner Pede og Lars, som har haft svært ved at se på, hvordan deres ven pludselig forlod det gængse liv og valgte landevejen - men de kan også se, at det har reddet hans liv.

Det er efterår og koldt, men facebookfølgeren Laila har strikket en vintertrøje til Henning, som han skal hente, inden han og Felix parkerer cyklen og anhængeren og går i vinterhi i et kælderrum i Hvidovre.

Henning er vemodig, nu kommer den svære tid, indtil han om fem måneder tager cyklen frem igen.


Oprettet af bebe d. 28-03-2024 09:48
#9

Hej som Rosinen i pølse enden kommer her en ægte vagabond((11((


Martin Gybel Jensen er en af de sidste vaskeægte vagabonder i Danmark. Med sin ladcykel og sin hund har han bevæget sig fra syd til nord i Danmark i de sidste 10 år.

Her fortæller han til John Lykkegaard, hvordan det er gået til, at han har valgt den vej og hvordan livet er for ham på de danske landeveje.Redigeret af bebe d. 06-05-2023 12:09