Opskrifts detaljer

Navn AL48,s Frikadeller
Beskrivelse Frikadeller er en rigtig klassiker i det danske køkken, og der findes omtrent lige så mange frikadelleopskrifter, som der findes mødre.
Nøgleord En dejlig Dansk Ret
Tilføjet af yindee
Kategorinavn Svinekød
Opskriften er læst: 3859 gange

Opskrifts ingredienser

Antal Ingrediens
4 hele
mørbrader
1
løg, ikke alt for stort, alternativt kan bruges purløg, eller porre.
1
æg (2 hvis de er små)
2-3
2-3 spsk hvedemel
2-3
spsk rasp
1 dl
piskefløde
1 tsk
groft salt
lidt
Friskkværnet peber

Opskrifts procedure

Trin nr. Gøre hvad
1 hak de 4 hele mørbrader, som er nemmere at komme i kødhakkeren
2 Hak løget fint, og bland det sammen med resten af ingredienserne i en skål. Rør kraftigt rundt med en ske i et par minutter til farsen begynder at samle sig. Har du god tid, så stil farsen til at hvile i køleskabet en times tid.
3 Så skal frikadellerne formes og steges. Tænd en stor pande på middel varme, og smid en klat smør og lidt olie på den. Når smørret er smeltet, så begynder du at forme frikadellerne, og lægge dem på panden.
4 De formes ved at tage en spiseske i den ene hånd, og tage en rimeligt stor skefuld på den, og så klaske (ikke for hårdt) den ind i håndfladen på den anden hånd. Så skraber du farsen af hånden igen, og gør dette nogle gange, indtil frikadellen begynder at blive lidt rund. Det kan godt blive nogle lidt deforme frikadeller i starten, men man lærer det hurtigt.
5 Start med at lægge den første frikadelle som på en urskive på klokken 12 yderst på panden, den næste til højre for, og fortsæt rundt til du når op til kl 12 igen. Gør detefter det samme i en cirkel indenfor, og gentag til du ikke har mere fars. Har du mere fars end pande, så må du lave flere frikadeller når de første er stegt færdige.
6 Start med at lægge den første frikadelle som på en urskive på klokken 12 yderst på panden, den næste til højre for, og fortsæt rundt til du når op til kl 12 igen. Gør detefter det samme i en cirkel indenfor, og gentag til du ikke har mere fars. Har du mere fars end pande, så må du lave flere frikadeller når de første er stegt færdige.
7 Når du har lagt alle frikadellerne på, så lader du dem stege et par minutter, og tjekker så om den første (kl 12) er ved at være brun nedenunder. Er den det, så begynder du at vende frikadellerne om, i samme række følge som du lagde dem på panden
8 Steg dem ca. 5 minutter på den anden side, og så er de klar til at spise. Serveringsforslag: Frikadeller med kogte kartofler og stuvet spidskål, eller til frokost på rugbrød med hjemmelavet rødkål.

Tilbage til oversigten · Print opskriften uden kommentarer · Print opskriften med kommentarer · Tilbage

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Log ind eller meld dig til.

Ingen vurderinger endnu.

Kommentarer

#1 | AL 48 d. 06/02/2013 07:36:45
Lige et PS.:-Hvis det skal være fiskefrikadeller, er det nemmest med ål (husk at flå dem først). Lige så snart "sneglen" i kødhakkeren har fat, så snup den næste.-Tager næsten ingen tid.-Hvis i bruger den lille "hulsi" behøver de ikke udbenes førstdril

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Velkommen til ThaiDK

Siden for dem med interesse i Thailand
For at kunne skrive og deltage i debatten og chatten er du nødt til at være registreret bruger på siden
At blive registreret bruger er gratis Du kan melde dig til ved at klikke HER

Til minde om dem vi har mistet

 Tænd et lys 42 lyser nu
 Seneste fra: up2you

Besøgende

Gæster online: 9
Ingen brugere online

Antal brugere: 654
0
Nyeste bruger:  Birgitte
 118452470 besøg
21494 besøg pr. dag
Siden dannet på: 0.03 sekunder

Madopskrifter

Nyeste opskrifter
Hindbærtærte 11395
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE 12197
FROMAGE 12396
surdej 15230
Kylling i Coca-Cola 12522
Populære opskrifter
STEGTE RIS MED ANANAS 28038
Pandekager med fyld. 27710
Penang curry 27412
Hjemmebagt rugbrød 26151
"HVIDLØGSREJER" 23207
Opskriftssøgning
Tilføj/Find en opskrift
Info om opskrifter
Tilføjede opskrifter: 62
Opskrifts-kategorier: 11
Læst antal gange: 412357

Gode Links

Bank foreign currency exchange rates
Immigration Bureau (visa)
Thai to english
Bangkok Post
Danmark Royal Thai Embassy
sas
Wat Pa Dragør
Pantip
Her tryller vi lange links korte.
Thai Air dk
Tradukka Translate
Lær thailandsk tale og skrift.
sven-hansen
God Thai food
C&C Travel

Log ind

Brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Replikboks

Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

30-12-2024 12:28
28-12-2024 16:37
Ja det er godt med dig din båtnakke, der er nok ikke nogen der hopper på din limpind mere Grin
nej
28-12-2024 15:59
nej
23-12-2024 05:25
19-12-2024 09:04
14-12-2024 18:05
Ja det tror da fanden de forsvandt, jeg havde da også taget benene på nakken Shock
nej
13-12-2024 16:59
13-12-2024 01:11
Der er snart ikke andet end ballade, kobraer i motorrummet, russere i Ukraine, og syrere overalt, hvad skal det ende med, nu det her med kobraer, hvad er en kobra for noget og hvad laver den i en Toyta ?
nej
09-12-2024 16:46
09-12-2024 11:10
Øv det er snart Jul ked
nej
05-12-2024 08:52
01-12-2024 11:14
27-11-2024 19:37
surrenderkeep left anti is back on the road again mortor
FCK
18-11-2024 16:36
Mange Skipper rigtig mange ølkrus skaal ølkrus
14-11-2024 22:46
Hvad bliver det hvis man regner det om til bajere godag

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2025 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 118,452,470 Unikke besøg | jQ Blog