Opskrifts detaljer
|
Navn |
Diplomatbudding |
Beskrivelse |
det er en dessert, man efterhånden sjældent bliver budt på, og de fleste vil nok også vælge pulver-modellen, hvis de bevæger sig ud i at lave den blævrende godbid. |
Nøgleord |
Gammel dags desert |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Lækkerier |
Opskriften er læst: |
5000 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
4 stk. |
husblas |
3 stk. |
æggeblommer |
3 spsk. |
sukker |
2 dl |
piskefløde |
1,5 |
stang vanilje |
1,5 dl |
letpisket piskefløde |
75 g |
kandiserede frugter/bær |
50 g |
markroner |
opskrift |
KANDISEREDE BROMBÆR |
1 pk. |
brombær |
200 g |
sukker |
2 dl |
vand |
0,25 dl |
cognac |
0,25 dl |
sherry |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Sæt husblas i blød i koldt vand. Pisk æggeblommerne luftige sammen med sukker. |
2 |
Flæk og skrab vaniljestangen, og kom det i en gryde sammen med fløden og kog. Pisk halvdelen af fløden i æggeblommerne med sukkeret, hæld det i gryden igen og tag vaniljestangen op. |
3 |
Varm det forsigtigt op under piskning. Det skal tykne, men ikke koge. Rør den afdryppede husblas ned i cremen. |
4 |
Pisk resten af piskefløden og vand i den afkølede creme. Knus makronerne, skær evt. bærrene i mindre stykker. Find en passende form (fx randform) og læg skiftevis creme og bær/makroner til det passer med, at det afsluttes med creme. |
5 |
Sæt den i køleskabet i min. 3 time. Herefter vendes den ud og pyntes med kandiserede hele bær omkring buddingen. Der kan evt. pyntes med flødeskum i sprøjtepose. |
6 |
Kandiserede brombær laves ved at du først koger sukker, vand, cognac og sherry sammen til sukkeret er opløst. |
7 |
Læg bærrene i et sylteglas, hæld sukkerlagen over bærrene og luk låget. |
8 |
Hæld lidt vand i et fad og stil i ovnen ved 80 grader. Når ovnen er varm, stilles sylteglasset ned i vandet og bærrene henkoges i fem minutter. |
9 |
Tag glasset ud af ovnen og stil til afkøling. |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|