Det konkluderer en ny rapport fra Amnesty International, der blev offentliggjort i dag.
Thailand bliver i høj grad betragtet som et paradis for turister, men i de sydlige regioner Pattani, Yala, Narathiwat, og dele af Songhkla har der siden januar 2004 været væbnede konflikter mellem oprørere og staten.
64 procent af dem, der er blevet dræbt i konflikten er civile, skriver Amnesty, der konkluderer, at det drejer sig om mere end 5000 mennesker.
Drab skal skabe rædsel
Oprørerne er primært malaysiske muslimer, der bekæmper den buddhistiske thailandske stat.
Ifølge Amnesty angriber oprørerne bevidst de civile som en del af deres strategi. Målet er angiveligt at sprede rædsel i befolkningen.
»Oprørerne angriber mange af de mennesker, som de hævder at kæmpe for. Uanset hvilke problemer de har med staten, retfærdiggør det ikke de alvorlige og systematiske forbrydelser mod international lov. Oprørerne må offentligt forpligte sig på at sætte en stopper for drabene på civile«, siger Donna Guest, Amnesty International's direktør i Asien.
DOKUMENTATION Læs Amnesty's rapport(eksternt link på engelsk)
De civile der bliver dræbt, er alt fra munke og lærere til studenter og offentligt ansatte. Størstedelen af de civile er dog muslimer, som ifølge oprørerne selv ikke vil samarbejde med dem.
Kritik af thailands regering
Den thailandske regering har ikke været i stand til at kontrollere de voldelige angreb mod civile, konkluderer Amnesty i den nye rapport, og ydermere fastslår den, at de thailandske sikkerhedsstyrker har været med til forringelserne af sikkerhed og beskyttelse for de civile.
I juli måned fik Thailand en ny regering med den første kvindelige regeringsleder, Yingluck Shinawatra, i spidsen.
I den nye rapport opfordrer Amnesty International den thailandske regering til at se nærmere på konflikten i de sydlige regioner og blandt andet efterforske de mange drab, som stadig ikke er undersøgt og afsluttet.
LÆS OGSÅ Thailands nye komet er en politisk novice
Det drejer sig om både tortur, drab, og krænkelser af menneskerettighederne, som er begået af sikkerhedsstyrkerne under de lange, væbnede kampe mod oprørerne.
»Den sydlige del af Thailand er plaget af en kultur af straffrihed. Den nye thailandske regering er nødt til at sætte ind for at beskytte regionens civile«, siger Donna Guest.
kilde Politiken
KONFLIKTEN I SYDTHAILAND
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.