Thailands omstridte premierminister, Abhisit Vejjajiva, blev i dag i flere timer holdt indespærret på et hotel i badebyen Pattaya af regeringsfjendtlige demonstranter, der senere kom i håndgemæng med politiet.

Sammenstødene er de alvorligste, siden modstandere af Abhisit Vejjajivas fire måneder gamle regering omringede regeringslederens kontor den 26. marts.

Thailand har i de senere måneder været ramt af politisk kaos, hvor tilhængere og modstandere af Abhisit Vejjajiva er stødt sammen.

Modstanderne, der er tilhængere af landets tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, kræver, at Abhisit Vejjajiva opløser regeringen og udskriver nyvalg.

Det nægter han og siger, at det er vigtigt, at han bliver på sin post for at løse de omfattende økonomiske og sociale problemer, der har plaget Thailand, siden Thaksin Shinawatra blev fjernet fra magten ved et ublodigt militærkup i 2006.

Abhisit Vejjajiva slap væk fra hoteller med hjælp fra politiet. Men demonstranter forfulgte hans bil og smed kasteskyts mod ham, da han kørte bort.

/ritzau/AFP 

kilde http://www.berlingske.dk/article/20090407/verden/904070354/